Sjörövarfabbe äger mig

By juni 2015 februari 15th, 2016 Gravid

Sjörövarfabbe äger mig

Gravid, september 2014

För stunden befinner jag mig i barnsångens ägor. Luffarvisan, pilutta dig, en kulen natt natt natt och sjörövarfabbe äger mig. Jag sjunger så mycket fina ord för min son. Men det är en låt… Räven raskar över isen. JAG FÖRSTÅR DEN INTE! Värdelös… Den är ändå ganska väl förekommande när vi drar igång, Jack och jag. Men vad handlar den om! Att en räv raskar över isen… vad raskar han till? Och sen får vi helt plötsligt lov att sjunga sotarens visa. Den har inget sammanhang. Jag rasar… mot räven raskar över isen! Igår sjöng jag den, med rörelser. När vi kom till gossarnas visa kunde jag inte för mitt liv komma på vad gossarna gör, var de sitter och var de står. Det enda jag såg framför mig var hur en liten gosse gick runt och skvätte kiss var än han sitter och var han går. Men det kan det ju inte vara. Jag rasar! Motsatsen till Räven raskar över isen heter “Motljus över söders höjder”. Lika mycket som jag avskyr räven raskar över isen, älskar jag motljus, Stockholm och mina fina vänner Hanna och Hans som dagen till ära har varit varandras motljus i 12 år. Magen har förvandlats till en 6 månader gammal Nellie… men Stockholm står kvar!

  • 41
  • 20
  • 35
  • 17
  • 47
  • 54
  • 71